Undavallen, Stan 101451 94 Uddevalla
E-postkansliet@herrestadsaif.se

Referat: Herrestads AIF – Skärhamns IK

2021-06-10

Idag va det dags för match hemma mot Skärhamns IK i div 2 pojkar 16.

Något som är väldigt roligt är att det är väldigt blandat bland åldrarna allt från 04,05 och 06or. Brukar vanligtvis se lite knackigt ut när man inte riktigt känner varandra på planen, men inte idag.
Vi startar matchen med en högpress vilket genererar att vi ofta får tag i den eller tvingar Skärhamn till att slå en långboll. Den långbollen sög våra mittbackar Walter och Gabbe in gång på gång. Detta genererar att vi får en fin möjlighet att ha mycket boll.
Det tar inte lång tid tills vi spräcker nollan.
6’ Leo Lagerberg får en boll i djupet som ser ut att vara för brant mot målvakt, men han hinner dit, får man en tå och 1-0 är ett faktum.
Vi slår inte av på takten för det.
10’ 2-0 Efter ett fint kombinationsspel är det Leo Lagerberg som placerar bollen i bortre.
Nu kommer vi in i en period där vi borde gjort mer mål, men huvudsaken är att vi fortsätter spela det spelet vi tränat på och det håller i till halvtidsvilan.

Andra halvlek startar vi lite lägre i tempo, vi slarvar lite i sista tredjedelen. Där vi återigen borde tryckt in ett par bollar till.
70’ 3-0 Leo Mörlin tar sig igenom på vänsterkanten och kommer nära mål. Där hittar han en lucka och sätter enkelt dit bollen med en bredsida.
73’ 4-0 Adrian di Dato sätter spiken i kistannär han petar in bollen i bortre.

Bra match grabbar. Samtliga på planen gör en bra insats. Dagens plus går till att laget följde matchplanen och det vi tränat på. Även fast Skärmhamn hade det tufft så gav de aldrig upp.

Text: Rasmus Hansson, Tränare

VILL DU BLI MEDLEM?