Undavallen, Stan 101451 94 Uddevalla
E-postkansliet@herrestadsaif.se

En fantastisk förening ska bli ännu bättre

2021-07-09

Sommaren är här och för många av oss blir det nu några sköna veckors semester. Fotbollen har äntligen kört igång med seriespel igen och innebandyn hoppas vi ska kunna komma igång inne i hallarna nu efter sommaren.

Det har varit en rätt intensiv – och oerhört rolig – tid sedan årsmötet i mitten av april när en till stora delar ny styrelse valdes in i föreningen och där jag fick förtroendet att vara ordförande.

Herrestads AIF är en fantastisk förening på väldigt många sätt. Den insats som alla ideella ledare gör varje dag som för föreningen framåt imponerar. Som också möjliggör att alla våra barn och ungdomar får möjligheten att genom idrotten få både nya vänner, umgås tillsammans och lära sig agera tillsammans i en grupp.

Vad har då hänt sedan april? Ja, ganska mycket även om en hel del har hänt ”under ytan”. Vi har bland annat påbörjat ett arbete i styrelsen med att sätta en tydlig organisation för hela föreningen genom respektive sektion.

Vi är, så vitt jag vet, Bohusläns största barn- och ungdomsförening och vi behöver nu bli starkare rent organisatoriskt. Vi behöver gå från att få gör väldigt mycket till att fler gör en mindre insats tillsammans i tydliga roller/arbetsgrupper. 

Besluten behöver också ligga närmare respektive verksamhet. Inom fotbollssektionen kommer exempelvis ett ungdomsutskott att köra igång nu efter sommaren, bara som ett exempel.

Så klart finns det många föräldrar eller anhöriga med kompetenser som även behövs inom en förening, marknadsföring, bygg, kommunikation, ekonomi, HR, inköp, utbildning, mm. Föreningen kommer att behöva er hjälp. Mer om det i höst. Vi behöver tillsammans hjälpas åt att utveckla den här föreningen. Föreningen är inte en styrelse. Föreningen är alla vi medlemmar tillsammans.

Vi tittar på en rad förbättringar i föreningen för att effektivisera verksamheten och också mot en mer hållbar sådan.
Vi behöver nytt ljus till konstgräsplanen med LED för självklart bättre belysning då nuvarande inte håller längre men också att kunna dra ner på elkostnaderna med mer energieffektiva LED-ljus.

Vi undersöker förutsättningarna med robotgräsklippare för våra gräsplaner. De gör att gräset mår bättre och avlastar dessutom vår vaktmästare som lägger ett stort antal timmar varje vecka på bara gräsklippning.

Uppvärmningen av anläggningen är en annan sak vi tittar på. Idag har vi en äldre pelletspanna som tar både tid och kraft för underhåll. En modern bergvärmepump skulle ge en avsevärt mindre klimatpåverkan genom att utsläppen av skadliga ämnen tas bort. Dessutom skulle en bergvärmepump också ge oss i föreningen en mer energieffektiv anläggning för framtiden.

Jag kan också berätta att Herrestads AIF sedan bara någon vecka tillbaka är medlem i föreningen Uddevalla Open Parasport. Vårt mål är att under hösten kunna bjuda in till några första prova-på-träningar i innebandy för parasportare.

Det känns oerhört kul och ett steg i helt rätt riktning att vi som förening även kan erbjuda parasportare en möjlighet att vara med i Herrestads AIF.

På personalsidan har vi fått in en ny kanslist. Jeanette har gjort en inledande praktik och påbörjar sin anställning 19 juli. Varmt välkommen till HAIF, Jeanette!

Vi har tidigare haft Daniel på arbetsträning hos oss som vaktmästare. Daniel har verkligen gjort stora framsteg under sin tid hos oss så därför var det extra roligt att kunna erbjuda honom ett sommarjobb hos oss på halvtid. Daniel är redan igång och hjälper Åke.

Efter sommaren får vi två nya till vaktmästeriet som ska få arbetsträna hos oss under ett par månader. Som förening är det en viktig samhällsinsats att även kunna erbjuda en möjlighet till arbetsträning.

Avslutningsvis, ha en fortsatt riktigt skön sommar så hörs och ses vi i höst!

VILL DU BLI MEDLEM?