Undavallen, Stan 101451 94 Uddevalla
E-postkansliet@herrestadsaif.se

Klar seger och vidare i DM

2022-03-30

Det blev en klar seger i sista DM-matchen mot Svarteborg och efter maximala nio poäng i gruppspelet väntar kvartsfinal mot Vallen.

Sista gruppspelsmatchen mot Svarteborg i DM på fina Sparvallen idag. Förutsättningarna för att vinna gruppen var att vi hade råd med ett oavgjort resultat, kanske till och med en förlust men med mindre än fem mål. Men inställningen och fokuset låg självklart på en seger och bra prestation. Inför dagens match hade vi många spelare borta pga skador eller jobb. Men vi kunde ändå komma till start med en bra matchtrupp. Mycket kul också att vi idag hade vårt senaste nyförvärv Saga Lyckhage spelklar och fanns med i startelvan.

Vi startar matchen väldigt trevande och osäkert. Spelet satt inte alls som vi ville. Det är därför också Svarteborg som skapar matchens första farliga chans när vi ställer till det för oss i eget straffområde. Men Nyqvist gör en fin räddning. Först efter 15 min sitter spelet bättre. Vi börjar vinna dueller och har större noggrannhet i passningarna. Vi trycker ner Svarteborg rejält på egen planhalva. Våra motståndare hotar oss dock en del med sina längre bollar bakom vår backlinje. 

Vårt 0-1 mål kommer i minut 16 när ingen mindre än vårt nyförvärv i Haiftröjan, Saga Lyckhage presenterar sig med ett vänsterskott förbi Svarteborgs målvakt. 0-2 kommer i 23’ efter en hörna från höger. Fint slagen hörna och Lina nickar distinkt in bollen perfekt. Stort spelövertag under det mesta av halvleken där vi har högt tempo i spelet. Övriga mål i denna halvlek..
0-3 Lina, 0-4 Persson, 0-5 Hansen.

Inledningsvis i andra halvlek är vi igen lite stillastående och har för lågt bolltempo. Men kanske berodde det lite på vårt spelövertag och att vi kände att vi hade matchen i våra händer. I den 51’ spelminuten sätter Persson en fin djupledsboll på Lyckhage som tar med i fart och skär in från högerkanten och sätter 0-6 med sin vänsterfot. Några byten görs. Saga ut och Sara in. Samt Maja ut och Wilma BK in. 0-7 sätter Hansen i boxen efter fint inspel från nyss inbytta Sara Ivankovic. Detta sker i matchminut 54. Ytterligare ett byte görs då Rojas avlöser Ebba Hansen. 

Slutresultatet 0-8 kommer genom Sara i 58’ minuten. Efter detta slår vi av lite på tempot och bjuder in Svarteborg lite mer i matchen. 
Bl a tvingas Nyqvist till en jätteräddning efter ett hårt avslut av Svarteborg. Andra halvlek är av förklarliga skäl lite avslagen stundtals från vår sida. 

Vi kan summera andra halvlek med att vi oftast har god kontroll på spelet, men ibland sänker vi bolltempot lite för lågt och Svarteborg kan därmed få lite mer spel och halvchanser framåt. Om vi ser till hela matchen så är vi som resultatet säger ganska överlägsna. 

Bra insats av hela laget med några extraplus till debutanten och nyförvärvet Saga Lyckhage som är tuff i duellspelet och är ett stort hot i offensiven. Hanna Claesson förtjänar också ett plus för hennes fina insats i dagens match. Samt till Nyqvist som gör fina räddningar när vi som mest behöver det. 

Efter tre matcher är vi nu gruppsegrare med full pott 9 poäng och klara 20-1 i målskillnad. Skönt att vinna denna grupp H. Nu ställs vi mot Vallens IF i kvartsfinal i detta DM. Vinnaren i denna match möter IK Rössö i en semifinal. 

Nu laddar vi för en ny träningsvecka som avslutas med genrep mot Ytterby IS inför seriestart om två veckor.

Startelva:
Nyqvist
Jägerbrand
Hibell
Johlund
Claesson
Hansen
Persson (K)
Anglid
Snis
Lyckhage 
Hansson

Ersättare: Rojas, Ivankovic, Borg Kinn

VILL DU BLI MEDLEM?